flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд на 96% складатиметься з нових суддів – результати конкурсу

08 серпня 2017, 12:01

Новий Верховний Суд на 96% складатиметься з нових людей, якщо Вища рада правосуддя підтвердить результати конкурсу до Верховного Суду.

Так, за результатами конкурсу, серед переможців лише 5 суддів діючого Верховного Суду України.

«Це найкращий склад Верховного Суду за останні 25 років. Переможцями стали  16 науковців, 9 адвокатів та 4 кандидата із сукупним стажем. У Португалії передбачено квоту 10% для категорії «не судді» у складі Верховного Суду. Ми у 2,5 рази перевищимо цей показник», – зазначив під час брифінгу Голова ВККС Сергій Козьяков.

З категорії «судді» – 91 кандидат, включно з суддями місцевих судів.

«Серед переможців касасаційного господарського суду 11 – не суддів, 19 – судді. Серед них – 5 суддів з першої інстанції. Це люди з бездоганною репутацією та серйозним професійним досвідом.  Вони мають прийти до Верховного Суду, принести туди свій досвід, доброчесність, бачення, як працювати. Ми бачили і чули цих людей. Я їм довірив, тому що вони мають потенціал, енергетику та можуть себе проявити», – прокоментував рішення Колегії Секретар кваліфікаційної палати ВККС Станіслав Щотка.

Найвищий бал серед переможців отримав кандидат до господарського касаційного суду, відомий науковець, доктор юридичних наук Віталій Уркевич – 840,83 із максимально 1000 можливих. Найнижчий бал серед переможців – 667,25.

Серед переможців 54 жінки та 66 чоловіків. Наймолодшому кандидату 33 роки, найстаршому – 62.

Нагадаємо, рейтинг сформовано для 319 кандидатів із 381, яких було допущено до співбесід. 53 кандидати не підтримали здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суду. Ще 9 написали заяви про припинення участі в конкурсі.