flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вироком Броварського міськрайонного суду Київської області від 23 жовтня 2023 року до 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця РФ.

30 жовтня 2023, 09:56

А. обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України.

 Зокрема, А. спільно із невстановленими підлеглими йому військовослужбовцями РФ шляхом пошкодження паркану та подальшого його зламу за допомогою військової техніки проникли на територію домоволодіння, розташованого в с. Богданівка Броварського р-ну, де на той час перебував потерпілий Д.

Надалі А. спільно із невстановленими підлеглими йому військовослужбовцями РФ, висловлюючи погрози фізичної розправи над потерпілим, демонструючи предмети, схожі на зброю типу «Автомат Калашнікова», та погрожуючи їх застосуванням, заволоділи речами потерпілого, чим завдали йому значних матеріальних збитків. Після цього без згоди Д. помістили його на верхню частину кузову військової техніки без розпізнавальних реєстраційних знаків та з маркуванням англійською літерою «Z» білого кольору і перевезли в інше приміщення житлового будинку, де Д. утримувався проти його волі без змоги покинути приміщення у період часу приблизно 30 хвилин. В подальшому невстановленими військовослужбовцями РФ потерпілий був відпущений додому.