flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведенння дня відкритих дверей

15 червня 2013, 13:30

На виконання Плану заходів щодо підвищення рівня правових знань громадян про судові процедури, функціонування судової системи та порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів, схваленого З’їздом суддів України 22 лютого 2013 року, у Броварському міськрайонному суді Київської області 07 червня 2013 року проведено день відкритих дверей.

Про проведення дня відкритих дверей було повідомлено виконавчий комітет Броварської міської ради Київської області та командування військових частин й установ Броварського гарнізону.

Під час проведення дня відкритих дверей були проведені робочі зустрічі із військовослужбовцями та учнями загальноосвітніх шкіл.

            У зустрічі із головою суду Василишиним Валерієм Олександровичем та суддею Дутчаком Ігорем Михайловичем, яка відбулася у залі судових засідань в приміщенні суду по бульвару Незалежності, 2 у місті Броварах, взяли участь військовослужбовці:

             в/ч А 2299 (10 чол.)  на чолі із заступником командира частини з виховної роботи майором Волинцем М.В.;

            в/ч А 0525 (5 чол.) – на чолі із заступником командира частини з виховної роботи майором Вербським Я.А.;

            в/ч А 2206 (2 чол.) – заступник командира частини з виховної роботи старший лейтенант Цицюра О.І.;

            в/ч А 0766  (5 чол.) – відповідальна особа - старший лейтенант Гнатюк Г.М.;

            в/ч – А 0836 (10 чол.) – відповідальна особа - підполковник Крисько В.Б.;

            від в/ч А 0799 у зустрічі прийняв участь – прапорщик Посєсор О.А.;

            в/ч А 2860 (2 чол.) – відповідальна особа - старший прапорщик Гвяздовський О.І.

            Присутні ознайомилися із загальними засадами діяльності Броварського міськрайонного суду Київської області, завданнями цивільного та адміністративного судочинства, порядком звернення до суду з метою захисту порушених, не визнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

            Особливу зацікавленість викликали наступні питання:

- особливості зарахування періоду навчання у військових навчальних закладах до стажу військової служби. Відмінності у процесуальному законодавстві, які повинні враховуватися при зверненні до суду із позовними вимогами до військових частин, установ та організацій;

- питання щодо стягнення грошових коштів за неодержання під час проходження військової служби речового майна;

- строки звернення до суду;

- розмір судового збору за подання позовної заяви. Порядок сплати судового збору й ставки, за якими він визначається при зверненні до суду із різними позовними вимогами.

            Із суддями Міхієнковою Тамарою Леонідівною та Батюком Василем Вікторовичем зустрілися понад 45 осіб із числа учнівської молоді (у тому числі діти із девіантною поведінкою), соціальні педагоги, лідери учнівського самоврядування та працівники управління освіти, науки та молоді Броварської міської ради. Зустріч була проведена у залі судових засідань в приміщенні суду по вулиці Воззєднання, 1 у місті Броварах. 

            Школярі ознайомилися із роботою суду, отримали можливість побувати у залі судового засідання, де розглядаються кримінальні справи та справи про адміністративні правопорушення.

            Основна тема, якій була присвячена зустріч, – це злочини неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.

Учнівську молодь зацікавили такі питання, як:

- вік, з якого настає кримінальна відповідальність;

- ступінь відповідальності батьків та осіб, які їх замінюють, за неналежне виховання дітей;

- дії підлітків при спробі втягування їх у злочинну діяльність;

- питання щодо «умовного покарання»;

- питання щодо «дрібних злочинів» та міра покарання за них.

       За ініціативи голови лідерів учнівського самоврядування ЗОШ міста – Петровської Олени Петрівни, учениці Броварської гімназії ім. С.Олійника, у рамках зустрічі було досягнуто усної домовленості щодо подальшого відвідування працівниками суду учнівських колективів ЗОШ міста та проведення відповідних зустрічей із батьками та вихователями.

         Було досягнуто домовленості щодо формування управлінням освіти, науки та молоді Броварської міської ради за участю судді Міхієнкової Т.Л. переліку питань, які найбільше цікавлять молодь, що пов’язані із роботою суду й застосуванням законодавства. Цей перелік питань буде опрацьований із головою суду Василишиним В.О. й визначений у графіку відвідування суддями учнівських колективів у 2013 – 2014 роках.

 Зустріч голови суду Василишина Валерія Олександровича та судді Дутчака Ігоря Михайловича, яка відбулася у залі судових засідань в приміщенні суду по бульвару Незалежності, 2 у місті Броварах,  

за участю військовослужбовців

Із суддями Міхієнковою Тамарою Леонідівною та Батюком Василем Вікторовичем зустрілися понад 45 осіб із числа учнівської молоді (у тому числі діти із девіантною поведінкою), соціальні педагоги, лідери учнівського самоврядування та працівники управління освіти, науки та молоді Броварської міської ради. Зустріч була проведена у залі судових засідань в приміщенні суду по вулиці Воззєднання, 1 у місті Броварах.