flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На розгляд до Броварського міськрайонного суду Київської області з Київської обласної прокуратури надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням двох військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації у порушенні законів та звичаїв війни

29 листопада 2022, 15:09

Булгаков О.С., командир мотострілецької роти 15-ї окремої мотострілецької бригади (військова частина № 90600) Збройних Сил Російської Федерації, та Васильєв О.О., помічник командира з фізичної підготовки військової частини № 90600, що дислокується у Волзькому районі Самарської області Російської Федерації,  обвинувачуються за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, зокрема, жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням).

За даними слідства Булгаков О.С. під час тимчасової окупації ЗС РФ
села Богданівка Броварського району Київської області у березні 2022 року застосовував тортури до військовополоненого – бійця ТРО, брав участь у його побитті, публічному мордуванні.

Васильєв О.О. обвинувачується у жорстокому поводженні з цивільним населенням на території села Богданівка у цей же період.

Вчинені дії караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Стосовно Булгакова О.С. та Васильєва О.О. здійснювалося спеціальне досудове розслідування.

Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні призначено на 13-50 год. 23 грудня 2022 року.